Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de araç kiralama hızla yaygınlaşıyor. Eğer aracınız varsa seyahat süresince daha çok zaman kazanabiliyorsunuz ve seyahatinizi daha pratik hale getiriyor. 
Özellikle bayram ve yaz tatili kapsamında araç kiralamak isteyen vatandaşları naylon firmalara karşı çok dikkatli olmaya davet ediyoruz. Oto kiralama da konuya ilişkin uyarı niteliğindeki açıklamada, özellikle yaz aylarında korsan otomobil kiralama konusunda bir çok şirketin ortaya çıktığını ve bunların gazetelere ilan vererek vatandaşları sömürmeye çalışanlar olabiliyor.
Her yaz farklı bir isim ve farklı bir kandırmaca açılışlar ile ortaya çıkan bu şirkeler tarafından bir çok vatandaş mağdur edilmektedir. Mağdur olmamak için araç kiralama esnasında bu tarz şirketlere itimat etmeyin. Otomobil kiralaması yapılacak firmanın Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) üyesi olmasına dikkat edilerek kiralama ilişkin yapılacak sözleşme mutlaka iyi okunmalı ve sözleşmeyle birlikte boş senet varsa eğer imzalanmamalıdır. Bunlarla birlikte kiralanacak araç mutlaka Rent a car kaskolu araç olmalı ve zorunlu trafik sigortası ile rent a car full oto kasko poliçeleri, egzoz ve araç muayenesinin sonlanma tarihleri dikkatlice kontrol edilmeli, aracın evraklarının eksiksiz olması da büyük önem taşıdığı unutulmamalıdır. Devamını Okuyun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rüyada araba kiralama ve araba tabirleri

Araç Kiralama Önerileri