Araç Kiralama Sigortası ve Özellikleri

Araç Kiralama veya Rent a Car kaskosu, araç kiralama yapan şirketlerin tüm arabalara yaptırmak zorunda olduğu bir işlemdir. Bu hizmet sayesinde tüm araçlar güvelik altına alınmaktadır ve olası kaza durumlarında hem şirketi hem de kullanıcıyı zor durumda bırakmamaktadır.
Dolayısıyla tüm Rent a Car firmaları kiraladıkları araçlar için bu kaskoyu mutlaka yaptırmalı ve tüketiciye bu şekilde teslim etmelidir. Tüketicilerde kiralama yaparken mutlaka şirketten bu konuyla ilgili bilgi almalıdır ve aksi durumda başka bir şirketle irtibata geçmelidir.
Kiralık araç kaskosu yani Rent A Car kaskosu fiyatları diğer sigorta türlerine göre daha pahalı olduğu bilinmektedir. Bunun sebebi ise kiralık araçlarda sürekli sürücülerin değişmesi, kaza ve hırsızlık gibi risklerin yüksek olmasıdır. Arabanın kaybolması, çalınması ve olası tüm kazalar aracın değerini düşüreceğinden Rent a Car kaskosu bu durumda iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde önlemler almaktadır.
Kiraladığınız araçla sorun yaşamamak için mutlaka Rent a Car şirketine kaskonun olup olmadığını sormalısınız. Devamını Okuyun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rüyada araba kiralama ve araba tabirleri

Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli?

Araç Kiralama Önerileri